Com cada any, la Cursa Popular d’Igualada suma als actes d’octubre solidari que organitza l’Ajuntament d’Igualada i “Igualada Solidària”. Sota el lema “CORRE PER LA PAU” l’empresa Associació de Socorristes Aquàtics Aquasos destinarà 0,50€ per cada participant a la Cursa Popular a un projecte solidari. Aquest any és el torn per la investigació del càncer infantil de l’ Obra Social Sant Joan de Déu.

La problemàtica és que cada any es diagnostiquen 1.200 casos de càncer infantil a tot Espanya, més de 200 a Catalunya. El càncer infantil no es pot prevenir, per tant, el tractament és vital. Els nens amb càncer necessiten fàrmacs i tractaments específics per lluitar contra la malaltia. La immensa majoria dels recursos públics i privats es destinen a la investigació del càncer en adults.

Aquest vídeo produït per l’Hospital Sant Joan de Déu explica la situació i funcionament del seu programa.

L’Hospital Sant Joan de Déu compta amb un total de 20 professionals treballant en la investigació del càncer infantil. Més del 70% del seu pressupost prové de les donacions privades, d’entitats i persones solidàries.